Van den Dijssel isolatie
 

Dé specialist in na-isolatie

  Bel ons  040-2539110 

 
Subsidie isolatie woning

Wat zijn de subsidie mogelijkheden?

Subsidie wordt veelal door de gemeente geregeld. Het is daarom verstandig om navraag te doen bij uw gemeente voor welke subsidie u in aanmerking komt. Elke gemeente zal daar anders mee om gaan.

Ook België kent weer andere regels dan Nederland. Onderstaand vindt u de huidige "standaard" landelijke regels die op dit moment gelden. Wij proberen u steeds op de hoogte te houden van de wijzigingen. Een aanvraag indienen heeft dan meer kans van slagen.

Subsidie Nederland

Nederland

Momenteel geldt er alleen nog voor een Vereniging van Eigenaren (VvE) de mogelijkheid voor de aanvraag van een subsidie voor energiebesparing. Voor particulieren bestaat wel de mogelijkheid om voordelig te lenen.

 

Subsidie isolerende maatregelen momenteel alleen voor VvE

Gaat u voor uw gebouw en/of appartement(en) als Vereniging van Eigenaren (VvE) maatregelen nemen voor energiebesparing? Dan kunt u de Subsidie energiebesparing eigen huis aanvragen. VvE’s kunnen van de regeling nog gebruik maken tot en met 31 december 2019.

Let op, er is momenteel geen landelijke subsidie meer voor particulieren!
Landelijke subsidie is er momenteel alleen voor VvE’s, woonverenigingen en wooncoöperaties, en dan alleen voor de eigenaren die er zelf wonen en dus niet verhuren.

Meer over de subsidieregeling en het aanvragen ervan lees je op de website van het RVO

Neemt niet weg dat er nog steeds mogelijkheden zijn bij verschillende gemeenten. Vergeet daarom niet om te informeren bij uw gemeente of u in aanmerking komt voor een subsidie voor uw woning te (laten) voorzien van isolatie. Naast de landelijke subsidie voor Verenigingen van Eigenaren kun je bij een aantal gemeenten namelijk in aanmerking komen voor subsidie op isolatie werkzaamheden.

De meeste informatie hierover vindt u veelal op de website van uw gemeente. Daarnaast kun je ook de energiesubsidiewijzer raadplegen. Kijk op www.energiesubsidiewijzer.nl voor de subsidie op isolatie in uw gemeente.

Lage BTW regeling

De meeste warmte gaat verloren via een plat dak of schuin dak en via de muren. Maatregelen genomen voor een goed geïsoleerd huis voorkomen dat warmte verloren gaat. Momenteel betaalt u geen 21%, maar 9% btw voor uw spouwmuurisolatie. Deze voordelen gaan op voor de arbeidskosten. De materiaalkosten worden belast met 21%

Ook hebben diverse gemeenten unieke subsidieregelingen voor bijvoorbeeld spouwmuurisolatie.

Voordelig lenen via het Nationaal Energiebespaarfonds

Ook al is de subsidie voor particulieren in Nederland alleen nog voor Verenigingen van Eigenaren beschikbaar. Voor de overige particulieren is er de mogelijkheid om via het Nationaal Energiebespaarfonds voordelig geld te lenen. Tot 65.000 euro met een lage rente van 1,9% en een looptijd van 10 jaar.  

Subsidie België

belgië

Onze Belgische klanten kunnen via

www.premiezoeker.be

www.energiesparen.be

www.energie.mineco.fgov.be achterhalen wat hun eventuele subsidie bedrag zal zijn wat ze terug ontvangen.

Vrealaagde BTW verbouwing

9% BTW

Het verlaagde btw tarief van 9% geldt alleen als uw woning tenminste twee jaar oud is. U betaalt in ieder geval slechts 9% btw voor het arbeidsloon.

Van den Dijssel past de 9% btw automatisch aan op uw factuur.

meer met minder

meer met minder

Van den Dijssel is door de overheid aangeduid als officiële 'Meer met Minder'-aanbieder.

 

meer informatie

meer informatie

Wilt u meer informatie over de subsidiemogelijkheden voor spouwmuurisolatie?

Vraag een gratis adviesgesprek aan met een van onze Nederlandse of Belgische adviseurs.

Vraag hier een offerte aan

Adviesaanvraag voor:

 
 
 
 
 
 

Vragen / Opmerkingen